2012: Riet en Ria winnaars docentendrive
De docentendag van zondag 16 september was succesvol. Ruim 130 bridgedocenten meldden zich in het vernieuwde en uitgebreide NDC Den Hommel te Utrecht. De dag werd afgesloten met een drive, waarin Berry Westra 9 spellen met een ‘clou’ had verstopt. Uiteraard werden die na afloop door Berry op zijn geheel eigen wijze besproken. Winnaars van deze drive waren mv Riet Kuipers – Zweep met gelegenheidspartner mv Ria Disseldorp uit Amstelveen met 64.33%.
Bron: Docenten nieuwsbrief, oktober 2012

2011: Eerste prijs voor Kuipers en Staal
De Oldenzaalse boeskooldrive werd zaterdag in de wedstrijdklasse overheerst door Hengelose bridgers. De eerste prijs ( een bronzen boeskooltje en twee keer zestig euro) ging naar het paar Riet Kuipers en Ank Staal. Zij staken met een score van 66,41 procent met kop en schouders boven de rest uit.
De tweede en derde plaats gingen ook naar Hengelo. Het paar Mulek-Van de Ven werd tweede, voor Haverkate-Pelle. In de recreantenklasse ging de overwinning naar Overbeek-Overbeek, voor De Jonge-Kramers en Schilder-Weijerink.
Bron: Tubantia, editie Oldenzaal, maandag 28 maart 2011

2009: Project “Denken en Doen – Beweeg!”
Tussen 2008 en 2010 komen 20 gemeenten van Nederland in aanmerking voor volledige subsidie van het “Denken en Doen-project”. Dit project is opgezet door de NBB (Nederlandse Bridge Bond) en het NASB ( nationaal actieplan sport en bewegen) van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Het gaat bij dit project niet alleen om het leren van het bridgespel, maar ook om andere deelnemers te leren kennen, waardoor er een “clubgevoel”ontstaat. Gedurende de periode van het leren bridgen worden de deelnemers ook uitgenodigd om mee te doen aan een sportieve activiteit.

Ik ben gevraagd om in Oldenzaal met dit project te starten en ben in februari 2009 begonnen met twee groepen, totaal 56 deelnemers.
De eerste twaalf bijeenkomsten bestaat uit Startersbridge, alleen spelen. Vanaf september volgen nog 22 lessen met het bieden erbij.
Daarna wordt er een middagclub gevormd, waarbij ik ze, samen met vrijwilligers van de Oldenzaalse Bridgeclub, een aantal weken zal begeleiden.

2007: Brigepromotiebeker
Het bestuur van het district Twente reikt één keer per jaar de bridgepromotiebeker uit aan een persoon of organisatie die zich inzet voor het promoten van bridge. Dit jaar is de beker uitgereikt aan Riet Kuipers.

Riet geeft nu al 25 jaar bridgeles en dit jubileum is dit jaar uitgebreid gevierd door haar cursisten van alle jaren. Zij heeft echter niet alleen bridgeles gegeven maar ook bridgeclubs opgericht, waaronder de 'Nieuwe Lichting'. Daarmee wordt de cursisten de mogelijkheid gegeven ook bridge in de praktijk te brengen.

2005: 25 jaar les
krantenartikel uitslag drive Foto's
Plezier in bridge moet voorop staan

Ze trok van een absoluut bolwerk op bridgegebied (Groningen) naar een regio waar bridge werd gezien als een sport – of liever nog bezigheid - voor kakkers. Toen Riet Kuipers (60) in 1980 een locatie zocht voor het geven van haar eerste bridgecursus kreeg ze in Borne dan ook te horen ‘mevrouw dit is niets voor ons’. In Hengelo, bij de Volksuniversiteit, kon ze wel terecht. Nu, 25 jaar later, heeft ze meer dan 2000 cursisten de eerste stappen van het bridge bijgebracht. En van ophouden wil ze nog lang niet weten. Volgende week begint ze weer met het geven van vijf (!) cursussen.

Door Rene Beune, Twentsche Courant Tubantia, Redactie Achterhoek, 10 september 2005

Lees verder